3 juli 2014

Tomatpurén ska stekas och så här skållar du tomaterna!

Eftersom jag tröttnat på alla matlagningsprogram så är det säkert så att jag missar en del nya, köksexperimentella, finesser.

Sedan finns det finesser som jag hört talas om många gånger men som jag bortsett ifrån.
En av dessa har jag nyligen testat. Det är möjligt att de flesta redan känner till detta men om inte så varsågoda!

Jag tror att det var mat-Tina som var den som en gång i tiden fick mig att haja till i soffhörnan och tänka att detta måste jag testa! Men sedan föll tipset i total glömska tills en kväll alldeles nyligen!

Tomat är en grönsak som jag ofta använder i matlagningen. I alla de skepnader som den förekommer i.

Tina berättade den där gången för länge sedan att närhelst tomatpuré ska ner i en maträtt så ska den stekas först! Ehh…va?

Anledningen är att purén i grunden är ganska så sur och att surheten måste fräsas bort någon minut.

Nu har jag testat att ha i tomatpurén redan när jag fräser löken till köttfärssåsen eller biff-stroganoffen och helt plötsligt har jag ätit helt nya maträtter!

En helt ny, underbar och lite sötaktig, tomatsmak har uppenbarat sig. Kan verkligen rekommenderas!

Det kan också kocken Tom Sjöstedts tips om hur man lättast skållar tomater: Skär bort kvistmärket på tomaterna, ner i kokande vatten och när skalet börjar släppa lyfter du över tomaterna i en skål med isvatten. Voila! Så jävla enkelt det blev helt plötsligt!

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar