7 februari 2014

Arlanda flygplats är en skam för Sverige!

En gråkall onsdag i februari, faktiskt i onsdags, vid lunchtid, anlände jag, och en sisådär 350 andra, till Arlanda efter att ha njutit sol och värme i ett par veckor på en paradisö långt borta.

På flygplatsen rådde ett lågtrafik-lugn, det handlade ju om ett klockslag runt lunchtid. En majoritet av gaterna gapade tomma då de flesta flyg befann sig ute på turer runtom i vår omvärld.

Det borde ha varit en idealisk, snabbt avklarad, återkomst till hemlandet!

”Mitt” flyg tilldelades en gate längst ut på F-piren, den senast byggda i sammelsuriet av pirer på flygplatsen. En extremt lång promenad väntade oss reströtta passagerare. På vilken annan storflygplats i världen som helst finns det rullband som snabbt och smidigt för passagerarna mot passkontroller och bagageband. På Arlanda är det apostlahästarna som måste användas, handbagage som ska släpas, och stela kroppar som måste förflyttas med självkraft.

Efter avklarad passkontroll väntar 200-300 meter lång ytterligare promenad innan bagageuthämtningen närmar sig.

Närmaste bagageband kallas ”Nr 8”. På TV-skärmar upplyses vi, långtifrån komna, att vårt bagage skulle komma på bagageband 3, en 200-300 meter lång ytterligare promenad förbi tullfilter/utgång och en bra bit närmare Märsta!

Där möts vi av beskedet att ”första bagage väntas inom 12 minuter”!

Med resväska nedplockad från bagagesnurran väntade en returpromenad mot tull/utgång.

Arlanda måste vara en av världens absolut mest ineffektiva och passagerarfientliga flygplatser som överhuvudtaget existerar!

Jag hatar Arlanda!

Swedavia, som driver flygplatsen, har inte förstått sitt uppdrag och hatar oss resenärer av hela sitt servicefrånvarande hjärta!

Det gör ont att komma hem!

3 kommentarer:

  1. Det finns faktiskt ETT rullband på Arlanda. Om man har sån tur att ditt plan parkerar på den sidan med udda gatenummer på Nonschengen, så har du ett nytt och fint rullband. På

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bara att tolka på ett sätt: Swedavia har ingen aning om vad det innebär att driva en flygplats.....

      Radera
  2. På Bryssels flygplats är promenadavstånden ännu längre och rullbanden ofta trasiga. Passkontrollanterna måste vara Europas grinigaste och väntetiden på väskor jättelång (även då det inte är strejk).
    Nä, jag gillar faktiskt Arlanda!

    SvaraRadera