7 juni 2013

Om väljarförakt i Turkiet och Sverige!

Svensk media, och troligen även internationell dito, rapporterade på fredagsmorgonen om hur ”tiotusentals” människor mött Turkiets premiärminister Erdogan när han återvände hem efter några dagar i Afrika.

bilderna vi kunde se i morgon-tv såg i alla fall inte jag några ”tiotusentals” människor, knappast ett tusental heller för den delen.

Än mer anmärkningsvärt är att den enda kvinna som syntes i inslagen från Istanbul var Erdogans hustru. I övrigt lyste kvinnorna med sin frånvaro. Men i det, av Erdogan, smygislamiserade landet kanske detta bara är ett, alltför tydligt, tecken på vad som håller på att hända?

Erdogan fortsätter att kalla upprorsmakarna, som mest tycks vilja ha mer öppenhet och demokrati, för ”terrorister”.

Ja, politiker som inte lyssnar på de som röstat fram dem finns det gott om.

Även i Sverige!

DN berättar i dag om ett antal lokala folkomröstningar där en överväldigande majoritet väljare satt ned sina fötter men där de lokala politikerna fullständigt struntar i att respektera valresultatet!

I Grums, Laxå, Tyresö, Ljungby och Ängelholm är invånarnas röster ingenting värda. Åtminstone inte innan det är dags för en ny valdag.

Det kanske inte ens skulle förvåna om höjdarna vid makten i dessa kommuner snart börjar kalla sina väljare för ”terrorister”?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar