26 april 2013

Reinfeldt i anfall mot huliganismen!

Statsminister Fredrik Reinfeldt har just hållit en pressträff med anledning av att Djurgårdens tränare samt samma lags ordförande avgått p g a hot som riktats mot en av dem.

Det var verkligen på tiden att han markerade!

Även om oron gnager för att Reinfeldt markerar bara för att de senaste hoten drabbar ”hans” lag så vill jag inte tro det! Jag väljer att tro att måttet var rågat och att han skulle gjort samma sak om det handlat om Gnaget eller Bajen!

Det är mer än hög tid att den ointelligent vidriga mobb som tror sig kontrollera stora sporter i allmänhet, och fotbollen i synnerhet, fås att inse att detta inte är en framgångsrik väg.

Det är lika mycket dags för alla sportintresserade i landet att ställa upp och markera att sporten är något som ska avgöras, enligt regelboken, på en idrottsarena och inte av kriminella genom grova hot! Tommy Jacobsson, Djurgårdens just avgångne ordförande, har mer än rätt när han säger att ”de 10000 riktiga supportrarna måste kliva fram”!

Huliganismen, i alla dess bisarra former, måste stoppas och rättsväsendet måste kämpa, som för bragdguldet, för att komma till rätta med det osportsliga förfallet!

5 kommentarer:

  1. Detta är definitivt inte en statsministerfråga! Reinfeldt borde prioritera annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag delar inte din uppfattning! Om rättsväsendet inte kan komma tillrätta med att mindre begåvade människor hotar andra så är det definitivt en regeringsfråga! Det är helt rätt av Statsministern att ryta ifrån!

      Radera
  2. Jag är inget fan av FR. Framträder ofta i bisaker. Men hans resonemang håller i detta fall. Vi har en statlig våldsapparat som ska onödiggöra att envar skaffar sin egen Kalashnikov. Om detta ska fungera måste denna våldsapparat visa sin potens tillräckligt ofta. Helt rätt tänkt. Det är mycket generellt och helt centralt.

    SvaraRadera
  3. Det finns många områden i samhället där våld och hot om våld förekommer dagligen utan att Reinfeldt reagerar det minsta och känner sig manad att sammankalla till pressträff där han tydliggör sin upprördhet. Men när hans favvofotbolslag är i blickpunkten blir han plötsligt engagerad. Det är rent löjeväckande.

    SvaraRadera
  4. Ovanligt. Reinfeldt brukar sätta en ära i att inte alls tävla i "empati racet" där man tar mediapoäng på upprördhet. Som JanE skriver här, det brukar han aldrig göra annars. Så varför göra det nu plötsligt? Nej, jag är klart skeptisk.

    Låt sämre politiker med dummare väljare vädja till känslor och primitiva ryggmärgsreflexer, och bibehåll den kyliga sakliga stilen.

    SvaraRadera