16 april 2013

Busschaffisen Maduro får svårt att ratta!

För Venezuelas nyvalde, om det nu är det han är med tanke på krav om omräkning av röster, president Nicolás Maduro, f d busschaufför, lär valresultatet ha kommit som en kalldusch!

I ett land med mer än 25 miljoner invånare skiljer det bara ca 200 000 röster mellan Maduro och hans utmanare Capriles.

Maduro, som häromdagen påstod sig ha mött Hugo Chávez i form av en liten fågel, lär få ett svårt jobb att ratta landet om valkommissionen har rätt i att han är segrare.

Busschaffisen hade självsäkert förväntat sig en jordskredsseger men opinionen svängde mot slutet av den smutsiga valkampanjen.

Kanske börjar venezolanerna genomskåda den bolivarianska revolutionen? Det borde de i alla fall göra med tanke på att de lever i ett av världens mest kriminellt belastade länder!

1 kommentar:

  1. De Chavez-trogna svenskarna skyller ju Maduros tillbakagång i opinionen på beväpnade gangsterband som hotar folk till att rösta på Capriles. Hur nu det skulle gå till. Följer de med in i vallokalen?

    Men nog är svägningen lite konstig. Eller är det Chavez styrda media som rapporterat riggade opinionsundersökningar innan valet?

    Hursomhelst är väl ekonomin extraordinärt sopig med tanke på landets rikedomar. Så några klantskallar bakom spakarna misstänker man väl. Och det borde ju även befolkningen uppfatta, åtminstone delvis.

    SvaraRadera