28 februari 2013

Om Cecilia Malmström, inresekort och "svischande"!

Cecilia Malmström, EU-kommissionär, föreslår i dag att besökare från icke-EU-länder, om de har fleråriga visum till Schengen-land, ska kunna få ett slags inresekort som de kan ”svischa” förbi gränskontrollerna med.

Hur detta ”svischande” ska gå till får vi inte, åtminstone inte i dag, veta!

I min värld måste ett ”svischande” också omfatta en kontroll av att den som ”svischar” också är den rättmätige ”svischaren”!

Och vad är det som säger att den som har ett ”svisch”-kort inte har blivit icke-önskvärd sedan ”svisch”-kortet utfärdades?

Som exempel kan nämnas Amsterdams flygplats, Schiphol, där den som är Schengen-medborgare, under utresa, kan passera en automatisk kontroll. Du skannar själv ditt pass, visar upp din nuna mot en kamera och kan förhoppningsvis sedan passera smidigt. Om datorn finner att du inte är välliknande ditt passfoto (vem är det?) så finns en passkontrollant, en livs levande människa, bara ett fåtal meter bort och kommer rusande för att kontrollera dig. Under inresa till Schengen på Schiphol är du tvungen att passera en livs levande människa och själva ”svischandet” är långt, långt borta! Med all rätt!

Intressant i de senaste dagarnas ”storm” om hur polisen kontrollerar folk efter hud- och hårfärg är att INGEN, jag menar verkligen INGEN, inte ens den minsta lilla anonyma webb-råtta, har föreslagit hur vi ska komma tillrätta med det faktum att kanske 50000 människor faktiskt uppehåller sig illegalt i vårt land!

DET är skrämmande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar