11 januari 2013

Samerna styr Sveriges fauna! Ofattbart!

Naturvårdsverket beslutade i dag om skyddsjakt på ett vargpar utanför Junsele trots att honan i paret anses som genetiskt viktig för den svenska vargstammen.

Bara timmar senare kommer beskedet att hannen skjutits (SR P4 Västernorrland). Det lär därför inte dröja innan också honan har förpassats till de sälla jaktmarkerna.

Anledningen till skyddsjakten sägs vara att vargparet är ett hot mot renägarna i området. Trots flytt av vargparet vid flera tillfällen har de återvänt till sin hembygd och nu fick Naturvårdsverket nog.

Mångfald i djurlivet är inget Naturvårdverket vill se. Djurstammen skall helt enkelt anpassas efter människornas tycke och smak.

Det är bedrövligt!

4 kommentarer:

  1. Samerna förlorar idag mellan 45000-60000 renar varje år till rovdjuren utan vargetablering i norra sverige. I Sverige står år 2011 300 vargar, av ca 6500 övriga stora rovdjur, för 472 av 777 rivna tamdjur(hundar ej inräknade). Med dessa siffror tillhanda behöver man inte vara ett geni för att förstå vad som kommmer att hända om vargen får etablera sig i renbeteslandet. Det är således ingen lögn att man har att välja mellan att sätta sveriges urbefolkning på bar backe eller att inte tillåta vargetablering i deras område. Att folk och journalister - oftast från dom mest naturexploaterade områdena som finns, nämnligen städerna - inte klarar att visa viss empati för andra människor i denna fråga beror vanligtvis på att dom helt saknar praktisk erfarenhet i frågan och baserar sina kunskaper på vinklade BBC-dokumentärer mm. Det som nu händer i Junsele har man nog mest Mikael Karlsson på SNF att tacka för i och med att han fick den Svenska demokratin i gugning med sin anmälan till EU. Detta tvingade regeringen till att agera.
    Jag väljer att vara anonym pga risken för att utsätta mig och min familj otrvliga påhälsningar, mordhot mm pga det jag här skrivit. Här kommer även två länkar som jag anser att ni ska titta på för att få en annan bild av saken än den GP mfl vill återge. http://www.jaktojagare.se/aktuellt/faragare-vittnar-om-vargterrorn
    http://www.vargfakta.se/
    Dock vill jag säga att GP för första gången i vargarnas 30 åriga historia har ryckt upp sig sista tiden och börjat skriva sakligt i frågan. Detta kommer ni att kunna vidmakthålla så länge ni struntar i vad "fakta" WWF, SNF, SRF mfl använder och i stället håller er till tex skandulv och viltskadecenter. Ett sådant handlande skulle innebära att ni ljuger mindre för göteborgarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å hur mycket sa du att samerna får i stöd av oss andra? Via skattsedeln går stora summor till ett naturfolk som inte orkar leva på naturens egna villkor! Det är inte alls alldeles självklart att rennäringen måste få fortleva. I alla fall inte om det sker på bekostnad av ett djur som borde ha sin rättmätiga plats i svensk fauna!

      Radera
  2. Du har alldeles rätt Jens! Jag bor i norra sverige och har levt i samernas närhet hela mitt liv. De kallar sig naturfolk men de använder både skotrar och helikopter när de flyttar sina renar. Renarna blir väldigt stressade och många dör.När de märker sina renar skär de bort halva örat. Det är bara synd om renarna när något rovdjur dödat dem men själva utsätter de dem för hemska saker som de inte vill prata om.

    SvaraRadera
  3. Och ni tror stödet blir mindre av att ha varg i renbetesland?! Vargen har, inte borde ha, en plats i svensk fauna. Sedan är det ganska skrämmande att ni kan tänka er att driva folk från hem och levebröd utan någon som helst egen insats i det hela, bara för ert eget höga nöjes skull. Vi får väl dessutom sätta ytterligare 50000 köttdjur i trånga kättar som ersättning för renarna. eller tror ni samerna slutar äta. Dessutom har WWF riktat hård kritik mot den svenska regeringen för det höga rovdjurstryck samerna redan idag får utstå. Ni kommer att få betala med er beskärda del med skatt tids nog nu när södra sverige skall inhägnas mot varg. Det finns seriösa uträkningar på detta på www.vargfakta.se. Vargfrågan måste bli en komromiss. Ni får gå och flanera i någon skogsbacke emellanåt och njuta av vetskapen att det finns varg någonstans i sverige som ni förmodligen aldrig kommer att se även om dom vore många. Och dom flesta av landets gröna näringar överlever samt dom ekonomiska summorna hålls på rimlig nivå tack vare en liten men frisk vargstam. Detta är vad över 80% av svenska folket stöder. I varglänen ser det betydligt dystrare ut. Där är ca 50% helt emot frilevande varg. Och vad är skillnaden på dom och er? Jo dom har praktisk erfarenhet av vad det innebär som ni kanske förstår av min förra länk till en artikel.
    Till den andre anonym. Jämför du öronmärkning med detta?!http://www.youtube.com/watch?v=Y4K04aHTL-Q
    Har du aldrig funderat på varför man klipper i filmen när lejonen lyckas dra ner gnun för att sedan återkomma när den är halväten? Du borde lära dig att empati praktiskt taget inte existerar i naturen. Ha det i åtanke när du tittar på nästa naturfilm så kommer du kanske förstå hur förskönad och tillrättalagd den är.

    SvaraRadera