26 januari 2013

Danmark vinner inte ESC! Om någon frågar mig...

Ikväll har Danmark avhållit sin nationella uttagning till ESC, ja för oinvigda betyder det Eurovision Song Contest, och vinnare blev Emelie de Forest med melodin ”Only teardrops”.

Som betalande kablel-tv-prenumerant med dansk DR1 på fakturan har jag njutit av en, understundom bedrövlig men också, mycket underhållande kväll.

Bäst under kvällen var pausunderhållningen med bröderna Herreys, som förstås framförde ”Diggiloo-Diggiley”, och Johnny Logan med ”Hold me now”.

Sorry Danmark! Men om jag får sia så har ni ingen chans när ni trevar er över bron till Malmö i maj!

2 kommentarer:

  1. Har ju tyvärr inte sett den danska finalen, men kanske vill danskarna helt enkelt inte vinna, och kör därför lågbudget?

    Sverige verkar åtminstone göra detta - köra lågbudget, alltså - åtminstone vad gäller organisationen.
    Liten arena i Sveriges tredje största stad och en alldeles ensam programledare i finalen som säkert tar ut lägre arvode än de större namnen skulle ha gjort.

    Med tanke på vem som ska leda finalen inför miljontals tittare (Petra Mede - helt fel val enligt mig), samt att ESC-finalen är förlagd till Malmö, så är jag glad att jag inte har köpt dyra biljetter för att se showen live.

    I stället ska jag sitta hemma i soffan i lugn och ro med familj och goda vänner, käka chips & dip samt dricka rödvin ur dunk och se när något annat land än Sverige eller Danmark vinner.

    Krypavståndet hem över bron bjuder vi danskarna på, eller hur käre bloggare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också nöjd över att jag inte kom på tanken att spendera stora pengar på en tripp till Malmö. Soffhörnan tillsammans med goda vänner funkar utmärkt även för mig. Jag delar dock inte din antipati mot Mede. Tror att hon kommer att göra ett lysande jobb!

      Radera