3 augusti 2012

Svensk ambassadör utvisas. Utmärkt!

Sveriges ambassadör i Vitryssland, Stefan Eriksson, utvisas av den mustaschprydde diktatorn Alexandr Lukasjenko. Anledningen är att Eriksson ska ha haft ”olagliga kontakter” med oppositionella i landet.

Det är utmärkt att Eriksson utvisas!

Det visar att den svenska inställningen mot Europas mest odemokratiska land, tillika semesterresemål för en f d socialdemokratisk partiledare, är helt riktig.

Ambassadör Eriksson talar vitryska, något som bidragit till att han har lyckats göra genomslag i landet. Detta berättar vår utrikesminister Carl Bildt som fortsätter med att berätta att Stefan Eriksson kommer att fortsätta sitt arbete med den vitryska oppositionen, om än från exil.

Lukasjenko förtjänar världssamfundets förakt.

Enligt diplomatisk sed har Bildt meddelat att den kommande vitryska ambassadören i Sverige inte längre är välkommen liksom att två medarbetare på den vitryska ambassaden utvisas. Det kan jag möjligen tycka är lite synd!

Lukasjenko skulle ha fått stå solo med skammen i strålkastarljuset!

Nu hoppas jag att näste svenska ambassadör i Minsk fortsätter på den upptrampade stig som Stefan Eriksson har lagt grunden till samt att det vitryska folket snart befrias från sin förtryckare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar