20 januari 2012

Socialdemokraterna ger masochismen ett ansikte

Håkan Juholt har, efter avslutat VU-möte, dragit hem till Oskarshamn för att ”vila upp sig”.

Men han är fortsatt sossarnas partiledare.

Snacka om att vara masochist!

Allvarligt talat trodde jag i morse att bilan skulle falla under dagen.

Men uppenbarligen har inte Socialdemokraterna ännu nått den absoluta lägstanivån. De suktar efter ett ännu djupare krälande i avgrunden!

Vad än Juholt antyder, säger eller gör framöver kommer detta att djupanalyseras av media och hela svenska folket. Och troligen behöver vi inte vänta särskilt länge förrän karln vecklar in sig i resonemang som är tvetydiga om inte rent av osanna.

En färsk Skop-undersökning visar samtidigt att 80 % av LO-medlemmarna anser att vår Statsminister är bättre än vad någonsin Juholt skulle vara. Detta samtidigt som den blivande ordföranden i LO, vem det nu än blir, har för avsikt att behålla det tajta förhållandet mellan fack och S.

Sorry, men jag tror inte att utgången av dagen i dag är den som skulle behövts för att återskapa en välbehövlig och spänstig debatt i Sverige. Och LO gör definitivt fel om de hänger sig fast vid ett Socialdemokraterna i förfall!

Tillägg skrivet kl 21.00: I kväll uppger TV4 att det finns ett beslut inom VU, och med Juholt, om att han ska avgå "under ordnade former".
Det förändrar inte mitt inlägg ett dugg! Socialdemokraterna har ett sjukligt självskadebeteende. Och LO-medlemmarna borde göra uppror mot fackpamparna!

Tillägg skrivet kl 23.10: Media uppger att Juholt kallar till pressträff i Oskarshamn under morgondagen. Spiken i kistan? Är tärningen kastad? Har han kastat in handduken? Är han en ex-partiledare? Kommer sossarnas valberedning arbeta efter ett öppnare arbetssätt nästa varv? Många frågor, än så länge färre svar!

Det lär ta mycket, mycket lång tid innan Socialdemokraterna blir en kraft att frukta inom svensk politik!

R.I.P!

4 kommentarer:

  1. Det är synd att Juholt tabbat sig. Media har letat upp precis allt fel han gjort. Men tyvärr har Media inte brytt sig om alla fel Alliansen gjort. Men det klart alla (nästan alla) vill ha mer i plånboken och skiter i äldreomsorg, skola, vård m.m. Låt Alliansen sälja ut hela Sverige, vad bryr sig svenska folket om det.

    SvaraRadera
  2. Självklart delar jag inte din uppfattning "Roggan"! Du tillhör, liksom sossarnas VU, en förgången tid. Svenska folket har utvecklats och tycker annorlunda. Det har inte sossarna fattat!

    SvaraRadera
  3. Jens, du måste hålla med om att vi aldrig någonsin sett något liknande mediadrev som nu.
    Vad handlar det om? Rena bagateller egentligen!
    Den som borde drivas till avgrundens rand är ju Reinfeldt som fortsätter att ruinera alla sjuka och arbetslösa via socialen.
    Ja, blir du påkörd av en bil imorgon och inte klarar att arbeta så är det socialen och det betyder att du måste sälja precis ALLT du har innan du får hjälp.
    Det är Reinfeldts arbetslinje det.
    ÄR det så du vill ha det så se till och bli av med Moderaterna NU.

    SvaraRadera
  4. Nej, jag väljer att se det som demokrati! En majoritet av väljarkåren har valt! Mediadrevet mot Juholt har varit hårt! Men rättvist! Sällan har vi sett en partiledare som bytt ståndpunkt så ofta och som sedan ändrat sig efter ett fåtal timmar.
    Jag hoppas att sossarna gräver ner sig i ett djupt beläget gryt och nu funderar ut vad de egentligen vill med sitt oppositionerande. Samt att de rensar ut bland stofilerna. Lite drag under galoscherna helt enkelt!

    SvaraRadera