9 januari 2012

Om nukleära sponsringsresor och vänsterförtryck!

Det stackars hjärntvättade Nordkoreanska folket får i dag veta att en björnfamilj varit uppe ur sitt vinteride för att gråtande följa den väg som Kim Jong-Il färdades innan han dog. Tidigare har vi hört talas om sörjande skator i Pyongyang!

Hugo Chavez återupptog i söndags sitt tv-program i Venezolansk tv där han mal på om sin förträfflighet. Programmet tog denna gång "bara" 6 timmar. Hugo har annars rätt till obegränsad sändningstid. I normalfallet strax över 8 timmar! Vilken höjdarkväll framför tv-apparaterna för Caracas-bor och andra i landet!?!
Oppositionen hävdar att Chavez använder tv-sändningarna som en plattform inför kommande val medan presidenten själv menar att han bara "fullföljer sina plikter"!

Senare på söndagskvällen tog Chavez emot Irans president Ahmadinejad som är på rundtur till vänsterstyrena i Latinamerika för att söka stöd för sitt kärnkraftsprogram.

Ahmadinejad besöker senare Daniel Ortega, den gamle Sovjet- och Kubakommunisten, i Nicaragua. Ortega som flera gånger lyckats med konststycket att få sin Högsta Domstol att ändra författningen så att han själv kunnat väljas om i tveksamma val!

Irans ledare besöker senare även Kuba (naturligtvis!) och Ecuador.

Samtidigt meddelas från Iran att en amerikansk medborgare, med iransk bakgrund dömts till döden.
Amir Mirzai Hekmati greps redan i augusti. Jag kan förvisso tycka att det var rätt korkat av honom att resa in i landet för att besöka äldre släktingar men att därifrån dömas till dödsstraff är något bara en diktatur kan komma på! Dessutom är det häpnadsväckande om det stämmer att Schweiz, som företräder USA i Iran, inte fick träffa Hekmati före eller under rättegången.

I dag på eftermiddagen rapporterar diplomatkällor i Wien att Iran nu har påbörjat anrikning av uran. Samtidigt som Ahmadinejad är på nukleär sponsringsresa!

Jag kommer fortsatt att hävda att många vänsterstyren liksom fanatiskt religiösa diktaturer är av ondo. Och jag kommer att fortsätta att tveklöst tycka ofantligt synd om folken i dessa länder.

1 kommentar: