27 januari 2012

Löfvéns första problem heter Rudin!

Knappt har sossarnas nye ordförande, Stefan Löfvén, tillträtt förrän vi påminns om att han har en hel del att arbeta med innan hans parti åter kan bli något att räkna med på den politiska arenan.

Tomas Rudin, sossarnas oppositionsborgarråd i Stockholm, berättar i kväll stolt för SvD att han varit i Malmö i dag för att klottra!

Visserligen har illdådet skett på en av Malmös s k ”öppna väggar”. Detta eftersom huvudstaden inte tillåter, och heller inte har en tanke på att tillåta, klottrande.

Rudin berättar stolt att hans ”tag” är ”Rudie” och att han utvecklat denna i ”en graffitiworkshop i en skola”.

Han säger att han vill avskaffa den nolltolerans som råder i bl a Stockholm eftersom denna ”inte funkar”!

Rudin visar, med all icke önskvärd tydlighet, att han inte har en susning om vilka signaler han sänder till de, mindre begåvade, vandaler som tycker att det är okej att solka ner det offentliga rummet medelst sprayburkar!

Jag vägrar att tro att normala väljare är beredda att betala priset för saneringen via sina skattsedlar!

Sossarna har en lång väg att kravla innan de, eventuellt, kan övertyga huvudstadens väljare om att de står för ett rimligt politiskt alternativ!!!

Lycka till Stefan!

6 kommentarer:

  1. "Jag vägrar att tro att normala väljare är beredda att betala priset för saneringen via sina skattsedlar!" ------- >

    "Stockholm har fler anmälda skadegörelsebrott per capita än Malmö och Norrköping som har lagliga väggar. Man kan säga att ju större laglig vägg desto mindre skadegörelse."

    Sen så handlar det inte om lagliga väggar eller inte, utan det handlar om att censurera en kostform. Vare sig du vill det eller inte så är det konst.
    Har själv aldrig röstat på sossarna men tycker att dom växer lite nu. Det är vikitgt att alla får plats att uttrycka sig i vårt offentliga rum

    SvaraRadera
  2. Javisst. Precis lika angeläget som det var för de "konstnärer" som under filminspelning demolerade en t-banevagn eller iscensatte ett självmordsförsök på Liljeholmsbron.
    Nej Erik, jag delar verkligen inte din uppfattning.
    Det är, ta mig tusan, inte en mänsklig rättighet att med sprayfärg få utlopp för sin egen bokstavskombination till sjukdom. Inte ens om vägghelvetet bekostats med skattemedel!

    SvaraRadera
  3. Men om man bygger en vägg för egna pengar då? får man måla bokstäver på den då?
    Att man förstör en t-vagn och kallar det för kost är inte okej det är inte det de handlar om.

    SvaraRadera
  4. Varsågod! Bygg din egen vägg, på din egen tomt. Glöm inte att söka bygglov om sådant krävs! Klottra sedan allt vad du är värd och inbilla dig att andra njuter av det du kallar konst!
    F ö undrar jag var du drar gränsen mellan konst och icke-konst? I din värld borde ju en demolerad t-banevagn vara en våt dröm!?!

    SvaraRadera
  5. Varför i helvete skulle en demolerad t-vagn vara en våt dröm för mig?
    Känns mer som en våt dröm för dig så du har något att gnälla om på internet.
    Men känns inte som att det går att diskutera med dig så tack och hej

    SvaraRadera
  6. Jag har svårt att se skillnaden mellan en nedklottrad t-banevagn och en nedklottrad vägg. Ledsen om jag rubbat dina cirklar (läs taggar!).

    SvaraRadera