28 november 2011

Slussen, nej-sägare och återremisser

22 år efter att Slussenfrågan började diskuteras är det i kväll dags för Stadsfullmäktige i Stockholm att fatta beslut. Vilket troligen inte kommer att ske. Beslutsfattande alltså!

I dagens DN kan vi se fotografen David Molanders fantastiska bilder av Slussen. Det visar, med all önskvärd tydlighet att trafiksnurran är den vidrigaste, fulaste, mest ofunktionella och mest illaluktande citymiljö vi har i riket!

Ledamoten i Stockholms skönhetsråd Fredrik von Feilitzen har den senaste veckan upprepat sitt nej till Slussenombyggnaden. Nu är inte detta särskilt förvånande eftersom han aldrig säger annat än nej. Till allt! (Sök på hans namn på t ex SvD så förstår ni!)
Om han är emot att solen går upp, att vi måste andas syre eller att vi har årstider? Det vet jag inte. Men det är troligt!
Hur som helst är han stadens störste nej-sägare. Alla kategorier!

I kväll kommer troligen sossar och miljöpartister att rösta igenom en minoritetsåterremiss. Detta betyder i praktiken inte ett jota mer än att frågan får vänta ytterligare ett par veckor på beslut.

Detta är trist! Oppositionen skulle kunna visa lite stake, lämpligt i adventstider, och lägga ned sina röster i stället så att 22 års ältande äntligen kunde komma till punkt!

1 kommentar:

  1. Håller med, bygg om slussen nu. Det är det enda rätta. Nya slussen blir kanonbra och mycket mycket bättre än gamla sunkiga slussen.

    SvaraRadera