25 november 2011

Elöverkänslighet och urspårade Mora-politiker!

En, säger en, person håller på att göra Mora-borna utan fungerande mobiltelefoni och kabel-tv!

Kommunen står, på fullaste allvar, redo att besluta att mobiloperatörer och Teracom måste rikta om sina master.

Orsaken är en man som säger sig vara elöverkänslig och som enligt DN har hälsobesvär samtidigt som han stundtals klär sig i "avskärmande silvertyg"!

Utredandet lär ha kostat kommunens invånare hundratusentals kronor av skattemedlen.

Yngve Hamnerius, professor i elektromagnetik vid Chalmers, säger till DN att halva Dalarna kan komma att bli utan tv.

Trots att det inte finns några som helst vetenskapliga bevis för att elöverkänslighet existerar, tvärtom visar studier att en s k elöverkänslig person inte kan känna när strömmen är på eller av, så är risken nu stor att Mora kommun fattar ett förödande beslut för sina invånare!

I stället för att flytta den silverklädde ut i skogen så ska stora delar av befolkningen påverkas?

I kväll är det säsongspremiär på ett populärt tv-program. Frågan som ställs i detta program passar utmärkt även i fallet med kommunpolitikerna i Mora:

Vart är vi på väg???

6 kommentarer:

  1. Jag vill bara framföra mitt fullständiga stöd för vad du skriver. Råkade f.ö posta ett i princip identiskt blogginlägg samtidigt som du.
    Man kan fråga sig hur en enstaka person lyckats få en hel kommun att anpassa sig efter sina subjektiva besvär när rullstolsburna fortfarande måste kämpa för att den offentliga miljön skall handikappanpassas.

    SvaraRadera
  2. Fallet i Mora öppnar hittills oanade möjligheter. Personer som bor intill massafabriker, som förvisso kan avge mindre välluktande odörer, kan nu hävda att de blir sjuka av de luktande partiklarna i luften varefter kommunen kan kräva att verksamheten läggs ner eller flyttas.

    SvaraRadera
  3. Det bästa är väl ändå hur de kommit fram till att det är farligt:
    "vi har googlat och läst lite inlägg..."

    http://rickardsoderberg.se/wp/2011/11/osynlig-allergi/

    SvaraRadera
  4. Läs även på http://hilbertshotell.net/page36.php?post=218 som innehåller mer detaljer i ärendet

    SvaraRadera
  5. Jag tycker själv att det är helt fantastiskt att det äntligen görs något för en elöverkänslig och att det tas på allvar. Varför skulle man inte göra det?

    Vidare vill jag bara klargöra en sak som står i artikeln gällande att vissa inte kunnat märka huruvida strömmen varit på eller inte, i detta fall handlar det om strålning. Inte riktigt samma sak... Precis som att de som är elöverkäsnliga reagerar olika och är olika känsliga. Ska vi alltså driva ut dem i skogen, är det din lösning?
    Ska vi göra samma med dem som har migän, det är ju inte heller något som syns?

    Tänk såhär, ta vara på att människor kan reagerar på strålningen och försök komma på teknik som inte strålar på detta vis. Det är bra för oss alla.
    Och en sista punkt, det finns forskning som bevisar hur strålning påverkar oss och att elöverkänslighet finns.

    SvaraRadera
  6. @ Elisabeth:
    Jag vidhåller att det är fullständigt oacceptabelt att EN person, som påstårs sig vara överkänslig, ska kunna driva samhället därhän att tiotusentals medmänniskor riskerar att bli utan både TV och telefoni!

    SvaraRadera