19 oktober 2011

Facebook, hjärnskador och vänner

Forskare, i Storbritannien och Danmark, har funnit att Facebookanvändare med många
s k ”vänner” har annorlunda hjärnor än de med få ”vänner” eller vi som totalnobbar nätverket ifråga.

De med många ”vänner” har skallen full av grå substans! Något som vi andra inte har!

Forskarna är osäkra på hur resultatet skall tolkas.

Själv har jag min bestämda uppfattning solklar!

Vi som skiter i Facebook, som inte ständigt måste vara i närheten av en dator eller en smartphone för att uppdatera hur fantastiskt framgångsrika vi är eller vilka snygga kläder vi bär, är vinnare!

I stället för att ha tusentals cybervänner lever vi ett rikt liv med ett mindre antal riktiga vänner som vi har utbyte med i verkliga livet. Ni andra dumglor på en bildskärm!

Senast i morse såg jag en tjej som var extremt nära att bli överkörd när hon korsade en hårt trafikerad gata i huvudstaden men var fullt upptagen med sin smartphone. Troligen höll den grå substansen fullständigt på att ta över den, lilla, funktionalitet som hennes hjärna har kvar!

Livet känns lätt utan en hjärna full av grå gegga!

2 kommentarer:

  1. OMG! =O Jag ska absolut inte kolla på min iphone längre när jag går över vägen. Fast jag har få vänner på min FB är för att jag inte acceptera vem som helst men det e kul att kolla hur de andra har haft det med sina dagar medans jag för det mesta jobba, som t.ex denna veckan jobba jag då 50h (-_-)

    SvaraRadera
  2. Antalet facebook-vänner kan knappast mäta tiden man spenderar framför facebook! Eller antalet "äkta" vänner och spenderad tid med dessa!
    Själv har jag spenderat den mesta av den ljusa delen av dygnet utomhus, med eller utan sällskap! Med eller utan min telefon... iPhonen hjälper mig att få mer tid utomhus, eftersom jag kan kolla min mail, läsa information från internet mm när jag är ute!
    Olika saker skänker olika människor olika mycket lycka... det går inte att mäta... =)

    SvaraRadera