26 oktober 2011

DN Kultur, rösträtt, Arkelsten och historierevisionism!

Sofia Arkelsten, Moderaternas partisekreterare, hamnade i hetluften efter att ha uttalat sig om tiden då allmän rösträtt infördes och om sitt partis nya idéprogram.

En storm av twittrare, bloggare, journalister, Barbro Hedvall t ex, gav Sofia mothugg med sina egna sanningar!

På SvD Opinion Brännpunkt skriver Anders Edwardsson och beklagar att Arkelsten gjorde en "pudel". Han ger en helt annan bild av historieskrivningen än vad alla de som kritiserat Arkelsten gjort.
Genast gapar kommentatorerna om att Edwardsson ägnar sig åt historierevisionism.

Historierevisionism är annars något som vi som gick i plugget under 60- och 70-talet drabbades av. I sossarnas folkhems-Sverige tvingades vi via skolböckerna ta del av en samhälls- och historiebeskrivning som var minst sagt indoktrinerande!
Möjligen är Arkelstens belackare fortsatt påverkade av detta!?!

I dagens DN, på kultursidorna naturligtvis, är det vänsterradikala feministen Malin Ullgrens tur att ondgöra sig över Arkelsten. På DN Kulturs "ledarplats" ger Ullgren utlopp, över en helsida, för sina politiska åsikter i frågan. Vad DN inkluderar i begreppet kultur är fortsatt oklart. I varje fall har Ullgren inte publicerat liknande skrivningar när det gäller Juholts bidragsaffärer, hyrbilar och omkastade åsikter. Inte heller om sossarnas och vänsterns uteblivande från tv-debatten härförleden. Företeelser som också borde kunna kallas "kultur" i DNs värld!

Vad som är rätt och fel när det gäller den allmänna rösträtten kommer nog att fortsätta ältas ett tag.

Vad som dock är solklart är att DN Kultur i allmänhet, och Malin Ullgren i synnerhet, fortsatt är helt utan trovärdighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar