25 september 2011

Medialt massresande till Mexico väcker frågor!

När ekonomin, eller andra orsaker, gör att en resa utomlands inte låter sig göras är det skönt att drömma sig bort i ett resereportage.

Under de senaste veckorna och dagarna har tidningarna svämmat över av resmålsskildringar från ett och samma land, Mexico!

I lyriska ordalag beskrivs ”paradiset” och extremt få är de kritiska synpunkterna. Någon skribent konstaterar att visserligen är Mexico ett land med grov och våldsam kriminalitet men det är ju hundratals mil från de områden där vi turister tillbringar våra dagar.

Artiklarna är så otroligt paradisfyllda så det är lätt att tro att journalisterna varit lika fyllda. Av Mojitos!

Att horder av tidningsredaktioner, samtidigt och oberoende av varandra, väljer att resa till just Mexico vägrar jag tro är en slump. Jag undrar, kritiskt ifrågasättande, om varje tidning fullt ut burit sina kostnader och till ordinarie pris? Luktar det inte lite väl mycket rabatterad promotionresa med all-inclusive mot positiva skriverier?

Hur som helst:

När tidning efter tidning lockar med reportage från samma ställe blir det inte bara tröttsamt. Det luktar också bestickande unket!

1 kommentar:

  1. Skulle starkt vilja rekommendera en bok! Tyvärr lär den bli väldigt jobbig att läsa för svenska charterturister som tror att de är så förbannat medvetna och världsvana efter en charterresa till Thailand ... eller Mexiko ... eller vart-det-nu-kan-vara!
    http://www.svd.se/kultur/forodande-jakt-pa-paradis_1610255.svd

    SvaraRadera