8 september 2011

Centerpartiets tjejer kan, vill och törs!

TT berättar i dag i en intressant text, bl a publicerad av DN, att när/om Annie Lööf väljs till partiledare för Centerpartiet så kommer fyra av fem i den högsta partitoppen att vara kvinnor.

Någon mer än jag som tycker att det är omotiverat tyst från de feminister som annars gärna gör sig hörda? Kan det bero på att dessa är svårt vänsterinsnöade och hopplöst försöker övertyga sina egna partivänner med sjukliga påståenden om att ”män är djur” och att de själva ständigt är diskriminerade i alla sammanhang?

TT konstaterar att kvinnor i uttalat feministiska partier som (V) och (S) har det betydligt kämpigare än Centertjejerna! Malena Rosén, lektor som forskat om Centern, poängterar klokt att det inom Centern inte funnits någon medveten strategi, som kvotering, men att kvinnorna i partiet har slagit sig fram på egna meriter.

Jag hoppas att det kommer att gå bra för (C) och att det visar sig att det inte är nödvändigt att prisa skilsmässor och yrka på könskvotering utan att kompetensen får vara grunden till de kvinnliga framgångarna.

1 kommentar:

  1. Personligen tror jag att många män fortfarande blir skrämda av vänsterkvinnor som vågar sticka ut. Blir man för farlig som kvinna så ser oppositionen till att leta upp tobleroneköp eller andra "lik" i garderoben. Får se när det kommer att bloggas om Lööfs traktamenten och andra ersättningar som hon plockar ut från riksdagen eftersom hon bor i Stockholm, men är skriven i Värnamo. Men, det kanske anses som rumsrent att utnyttja systemet eftersom hon råkar vara C-kvinna?

    SvaraRadera