10 augusti 2011

London brinner - varför då?

På DNs kultursidor publiceras i dag en lång drapa av den engelska journalisten, filosofen mm, Nina Power. Texten är översatt av Malin Ullgren, vänsterfeministisk DN-medarbetare.

Nina försöker förklara varför London står i lågor i dessa dagar och skyller, naturligtvis, alltihopa på den nyligen tillträdda konservativa regeringen.
Hon påstår att kravallerna beror på de "brutala nedskärningar och framtvingade åtstramningsåtgärder" som den nya regeringen genomfört.

Att Storbritannien under åren 1997-2010 styrdes av en labourregering är inget som Nina anser har någon betydelse.

Att den, demokratiskt valda, nya regeringen tvingats till besparingsåtgärder p g a åratal av ekonomiskt slöseri och vanstyre är inte en tanke som överhuvudtaget slagit Nina Power.

Tänk så olika vi människor kan se på företeelser i vår omvärld.

Och tänk så mycket dravel som publiceras på svenska tidningars kultursidor, vars innehåll tycks vara forum för ej färdigtänkta tankar. Kultur handlar det dock inte så mycket om!

1 kommentar:

  1. Nedskärningarna påbörjades med nedmonteringen av den engelska välfärden i och med Thatcher. Blair och de andra Labour-regeringarna befäste endast Thatcherismen i England.

    Regeringen i sig är orelevant, den politik som har utövats i England har sedan länge varit en av nedskärningar. En nyliberal politik.

    SvaraRadera