27 juni 2011

Drogbantning som skrämmer

Tidningen Metro berättar i dag om hur tjejer dras med i bantningshysterin och lockas att testa efedrin som undergörare.

Efedrin är en typ av drog som förutom att den tydligen förtar en del hungerkänslor även har stor påverkan på hjärtkärlsystemet, ger sömnsvårigheter, nervryckningar, svettningar och en massa annat plus att det klassas som dopningsmedel inom idrotten.

Varför i hela fridens namn väljer någon att knapra i sig detta?

Tyvärr kan inte drogen narkotikaklassas p g a att EU redan klassat den som en s k prekursor, ett medel man kan tillverka narkotika av.

Mest tragiskt i dagens Metro-artikel är ”Åsa” som bestämt sig för att testa efedrin för att gå ner i vikt inför ett kommande bröllop. ”Åsa” har uppenbarligen aldrig tänkt tanken på att hennes nästkommande kanske älskar henne för den hon är och inte för den hon håller på att bli, en drogberoende junkie!?! Hon berättar själv att hon minsann testat bantningsmetoden tidigare med goda resultat. Hoppas hennes blivande inser att ”Åsa” behöver vård i stället för bröllop!

Är det inte läge för de svenska EU-parlamentarikerna att påverka så att en lagändring sker så att narkotikaklassning blir möjlig?

3 kommentarer:

  1. Man får inte dessa biverkningar om man rör på sig, men det fattar du väl inte. Man blir ingen "junkie" på efedrin, det är alldeles för svagt och polisen samt rättsväsendet ljuger bara om vad det egentligen är. Efedrin förutsätter att du

    1. Tränar
    2. Sköter kosten + vitaminer
    3. Inte tar överdoser.

    Tyvärr fastnar många på den psykiska biten, dvs de vill känna sig "peppade" och då är efedrin farligt. Man går heller inte ner av att bara sitta stilla av efedrin, det är en myt och folk som köper det borde veta bättre.

    "Hon berättar själv att hon minsann testat bantningsmetoden tidigare med goda resultat. Hoppas hennes blivande inser att ”Åsa” behöver vård i stället för bröllop!"

    Vård för vad? Man blir inte BEROENDE AV EFEDRIN för helvete, däremot så går man ner snabbare i vikt om man sköter kosten samt har koll.

    SvaraRadera
  2. Var och en blir salig på sin tro.
    Själv tror jag på läkemedelsverket, wikipedia m fl som bestämt hävdar att beroende av efedrin leder till högre toleransnivåer och därmed högre intag. Darrningar, svettningar å tro på att man blir läckrare gör ju inte saken bättre precis....

    SvaraRadera
  3. Hmm efedrin?! Hur får man tag på sådana tabletter? Jag använder en med de biverkningar ni har nämn: hungerkänslor försvinner, hjärtklappning,sömnsvårigheter, nervryckningar, svettningar. Jag har alltid tänkt på det ordspråket "Om man vill vara fin får man lida pin" lr ngt sådant. Jag e viktfixerad men har add så har svårt att komma igång lr att planera. Så klart att man vill gå ner på det lättare sättet. Jag gillar inte att tröst äta, vrf kan man inte välja det andra hållet som alla kändisarna har att de inte äter alls när de e deppiga?!

    SvaraRadera