17 juni 2011

Asterix förvrider forskarhjärnor!

Många är forskningsprojekten i olika ämnen som pågår runt klotet. För några månader sedan publicerades en rapport som sa att man är piggare om man sovit än om man varit vaken i 3 dygn!

Nu har ett gäng forskare studerat Asterix och Obelix framfart och konstaterar att 704 seriekaraktärer ådragit sig hjärnskador efter att ha träffat den ovan nämnda duon.

Precis som i fallet med sömnstudien hoppas jag att det, även om Asterix-forskningen skett i något annat land än Sverige, inte har kostat en enda euro/dollar/yen/franc av allmänna medel för att komma fram till resultatet.

Varför projektet överhuvudtaget tillåtits från första början är ett mysterium.

Tänk om vetenskapen kunde ägna sig åt verkliga ting på arbetstid. I så fall skulle jag inte ha några synpunkter på att en flock vitrockar läser serier på fritiden!

4 kommentarer:

  1. För alla effektiva människor rekommenderas Scott Jacobs "dillbert" "Total deffective people"

    1905 skrattade hela berlins akademi åt Albert Einstein.

    Allt taget ut ur sitt sammanhang kan te sig meningslöst..ta bara upptakten av nollan...
    Killen gick till sin chef och sa att nu vill jag ha löneförhöjning varför det sa chefen jo jag har upptäckt en symbol för ingenting...

    SvaraRadera
  2. Du får tro mig såsom varande en av de tärande forskare som för skattepengar inte ägnar sig åt hederligt arbete med händerna: inom landets (och andra länders) akademiska kretsar finns det säkerligen en och annan lat odåga, men de allra flesta har en så hög arbetskapacitet att de utan svårighet klarar av att utföra god nyttig forskning OCH därtill sticka emellan med något som de mest tycker är en kul grej. Vem vet, de kanske t o m gjorde studien på vad som rent formellt räknas som sin fritid, ty eftersom de flesta forskare verkar inom ett område de verkligen älskar så brukar de inte vara så noga med 40-timmarsveckorna. Det kan kanske vara svårt att förstå för folk som arbetar uteslutande och enbart för brödfödan och som är lediga när de är lediga, men det finns folk som gillar sina jobb så till den grad att de fixar en sådan här grej utan att det går ut över det som är viktigt.
    Mattias J

    SvaraRadera
  3. Det var mig ett trångsynt tyckeri denne Jens åstadkommit! Att lägga några timmar på en sån här kul grej är säkerligen bra mycket effektivare när det gäller att stimulera produktiviteten och förbättra arbetsklimatet än många sk trivselåtgärder. Om denna studie mot förmodan kostat något annat än småpengar ur allmänna medel, så är det säkerligen bra mycket bättre använda pengar än att t ex köpa in elektriska adventsljusstakar till vartenda djäkla fönster i våra offentliga byggnader. Om Jens är på jakt efter missbruk av resurser så får han nog ta och lyfta blicken en aning.

    SvaraRadera
  4. Forskningsresultatet förutsätter att seriefigurer skadas på samma sätt som människor, och har samma anatomi.
    Är det ingen som har forskat på seriefigurers tålighet för slag och annat våld samt på dess förmåga att tillfriskna efter trauma?

    SvaraRadera