13 juni 2011

Ankersjö är ute och cyklar!

En rask promenad i den sommarvackra huvudstaden är aldrig fel. Dock kan det vara med livet som insats att ge sig ut bland medtrafikanter i allmänhet och bland cyklister i synnerhet.
(Nej, jag tänker inte nämna kön eller ungefärlig ålder på de jag anser vara de värsta marodörerna. Då skulle jag kunna bli anmäld för gud-vet-vad…)

Men dårarna som i hög fart, ilsket ringande på ringklockan och brytande mot de flesta trafikregler och allehanda andra lagar sveper fram på Skeppsbron en vanlig sommardag är sannerligen inte att leka med.

I dagens DN tycker Per Ankersjö, centerpartistiskt stadsmiljöborgarråd, att cyklister borde få köra mot rött! Snacka om att killen är ute och cyklar!

Per säger att det är ”många cyklister som redan bryter mot reglerna (…) och då är det bättre att under ordnade former se till att det blir lagligt”.

Nu är han inte bara ute och cyklar, nu har det nog brunnit också!

Enligt Ankersjös synsätt borde i så fall alla regler, lagar och förordningar som folk bryter emot genast skrotas. Kallas inte det anarki? Är det en ny punkt i Centerns partiprogram?

Alla ska kunna känna sig trygga i trafiken. Med ännu fler rödljuskörande cyklister blir det kaos! Tänk om – tänk rätt!

1 kommentar: