14 april 2011

Osynkade sossar och twittrande

Gårdagens ekonomiska debatt blev ungefär som väntat. Den visar, med tydlighet, att sossarna inte har bestämt vart deras ekonomiska politik skall bära iväg. Tommy Waidelich, sossarnas nye ekonomiske talesman, lämnade walk-over på de flesta frågor med hänvisning till att de just nu ses över inom det egna partiet. I de konkreta frågor som Waidelich uttalat sig om är han inte på långa vägar överens med sin nye partiledare. Den ene tycker ditten medan den andre säger datten. Bill och Bull!

Törs vi hoppas på att väljarna i Västra Götaland inför omvalet inser att (S) inte är partiet att lägga någon röst på. Ingen vill väl köpa grisen i säcken?

Samtidigt som debatten i Riksdagen pågick twittrades det intensivt i plenisalen. Från egna partivänner fick Waidelich ett antal missnöjda kommentarer. Något som under dagen i dag har lett till krav, från sossarnas egen gruppledare Carina Moberg, om att företeelsen måste upphöra.

Ja, oavsett vilken politisk ståndpunkt vi väljare har så borde vi kräva mer av ledamöterna i Riksdagen. Är det för mycket begärt att kräva deltagande i arbetet i stället för deltagande på sociala medier?

Att ha behov av att meddela sig med omvärlden under en debatt om rikets ekonomi är ungefär lika korkat som att inte kunna skilja på ja eller nej i omröstningarna, något som inträffat alltför ofta under senaste året. Det är lika korkat som att utebli helt och hållet och i stället gå ut på stan och shoppa. Minns Ohly i julas….

Hur som helst, tills sossarna presenterar vad de egentligen tycker i sakfrågor så hoppas jag att väljarna håller fast vid det enda framgångsrika alternativet i svensk politik. Vi vet vad vi har men just nu har vi ingen aning om vad vi skulle kunna riskera.
Inte ens sossarna själva vet vad de vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar