18 februari 2011

Fejan? Nej tack!

Jessica Ritzén, reporter på gratistidningen City, föreslog sina 370 ”vänner” på Facebook en after-work-öl. Hon la ut förslaget halv tio en trist måndagsförmiddag, meddelade lokal och tid och väntade….
2 så kallade ”vänner” dök upp!
Se där en förklaring till att jag aldrig kommer att skaffa en sida på ”Fejan”!
Jag påstår att jag, hade jag ringt 10 av mina vänner, en grå måndagsförmiddag, och föreslagit en bärs efter jobbet så hade åtminstone 5 dykt upp!
Vad är det med mänskligheten? Är ögonkontakt med någon vi kallar ”vän” på utdöende? Vad är tjusningen med att tillbringa timmar bakom ett tangentbord för att sprida en (nid-) självbild som inte stämmer överens med verkligheten?
Och vad är egentligen en vän?
Jag vet! Jag har flera stycken! Tack till dessa!
Sorry, men någon Facebooksida blir det (nog) aldrig!

2 kommentarer:

  1. Där fick du in ett "nog" i alla fall. Jag kommer att skicka en vänförfrågan till dig så fort du skapar ett FB-konto:-) Jag lovar att du kommer att tycka det är kul. Och naturligtvis har vi vänner som vi umgås med live också, men det är toppen att kunna ha kontakt med folk som befinner sig hundratals mil bort. Snälla Jens!!! Jag vill så gärna bli din Facebookvän :-)

    SvaraRadera
  2. Jag hittade din blogg på Facebook....

    Facebook blir vad man gör det till.Det kan vara bra att först prata med någon som känner till systemet väl för att inte gå på onödiga nitar.

    Men det bidrar till att hålla ihop familj och vänner spridda över världen!

    Och vad man lämnar för information om sig själv och vad man skriver om avgör man faktiskt själv....

    SvaraRadera