31 oktober 2010

Sommar året om please!

Så har stora delar av Europa tagit det stora, deprimerande, steget in i vintermörkret. Den s k normaltiden är här och bums får vi eftermiddagar som liknar natt.
Röster runt om i världen börjar dock höjas för att sommartiden borde vara kvar, dvs att vi ändrar tidszonerna.

Jag håller med tillfullo och hejar på alla försök som vill göra våra eftermiddagar en timme ljusare när det är som mörkast på året!

SVT citerar den engelska  tidskriften British Medical Journal:
”Vår hälsa, både fysisk och psykisk, skulle förbättras kraftigt om vi hade sommartid året om. Det skriver hälso- och klimatexperten Mayer Hillman vid University of Westminster".

Vad är problemet? Genomför nu!
Att vi får mörkare morgnar spelar ingen roll! Antingen är det en trist vardag då de flesta tar sig till jobbet och grottar ner sig i problematiken där eller så är det en ledig dag och då vilar vi ut och struntar i att det är mörkt ute!
En ljusare eftermiddag får oss däremot att vara ute mer, promenera och suga in de få
d-vitaminer som finns att tillgå under en annars urtrist årstid!

Låt oss skåda ljuset även vintertid!

29 oktober 2010

Arla och produktutveckling? Hilarious!

Produktutvecklingen inom livsmedelsindustrin går ibland så där…
Nu lanserar Arla Köket två nya produkter som vi kommer att hitta i mejerihyllorna inom kort. Det handlar om smaksatt vispgrädde!!! Whoohahahaha!
En variant med chokladsmak och en variant med jordgubbssmak!
Oj, vad jag hade velat vara en fluga på väggen när produktutvecklarna på Arla hade brainstorming för att komma på nya idéer! Någon säger ”Jag vet, vi smaksätter vispgrädde” och resten av församlingen ställer sig upp och gör vågen.
Detta bara måste vara årets mest onödiga produktlansering alla kategorier!
Hur svårt kan det vara att ha i en sked kakao, jordgubbssylt eller ännu hellre färska bär i grädden för den som vill piffa till efterrätten lite?
Hysteriskt kul mejeriföretaget! Lycka till med framtida sensationer!

28 oktober 2010

Mona - en parodi på sig själv?

Men nu får väl ändå Mona Sahlin ge sig!?!
I ett hårt angrepp i dagens Aftonbladet ger hon sig på Sofia Arkelsten och häver ur sig floskler som: ”En politiker får aldrig ens låta misstanken finnas om att man går att köpa” och ”Offentlighet, offentlighet, offentlighet måste vara svaret. Det måste Reinfeldt nu visa.”
Utan att veta exakt hur det ligger till kan jag tycka att Sofias agerande är en smula tveksamt.
Det når dock ännu inte upp till nivån ”handla snask med arbetsgivarens kreditkort och låta svenska folket ligga ute med stålarna” , köra med avställda fordon eller vad det nu har handlat om i Sahlins eget liv!
Det är fantastiskt med människor som ställer höga krav på andras moral och etik men som skiter i hur de själva uppträder!
Mona, det glashus du satt i är sedan länge pulvriserat av alla de stenbumlingar du skickar omkring dig!

27 oktober 2010

Vem ska man tro på, tro på, tro på när...????

Den 29 sep bloggade jag om det faktum att polska meteorologer utlovar den kallaste vintern på 1000 år.
I dag refererar Expressen till det amerikanska väderinstitutet Weather Services International. De hävdar att november och december blir varmare än normalt medan det blir kallt i januari men ”det verkar inte bli riktigt lika kallt som förra året”! Samtidigt konstateras att långtidsprognoser är allt annat än säkra!?!
Kan vi inte komma överens om att vi skiter i långtidsprognoser utan låter tiden ha sin gång?
Själv struntar jag från och med nu i att köpa den kvällstidning som på schaman-vis via löpet försöker intala mig att de har svaret på hur vädret blir längre bort än nästa helg! 

23 oktober 2010

Aniara på Stadsteatern - Skit i den!!!

Fram tills i dag har Aniara för mig varit svaret på korsordens fråga ”rymdepos?”.
Nu har jag tagit del av Stockholms Stadsteaters uppsättning av Harry Martinsons epos. Jag önskar att jag hade låtit bli!
Texten är minst sagt svår redan från början, med ord och benämningar som är påhittade. Med taskigt ljud och Kleerups dunkande bastakt i musiken blir det inte lättare att förstå. När t o m en av teaterns mer aktade skådisar inte förmår komma ihåg sina repliker utan att sufflösen skrikande får rycka in börjar det likna lyteskomik! En annan av, de nu levande, absolut största skådisarna har troligen problem med en dålig tandprotes. Han frustar, dreglar och suger ständigt fast protesen med ett vidrigt smackande ljud!
Att en så stor mängd av Sveriges skådespelarelit nedlåter sig till att delta i spektaklet är obegripligt! Kostnaden för uppsättningen måste vara gigantisk. Att Stadsteatern väljer att genomföra projektet som jubileumsföreställning är förvånande! Jag fattar ingenting! Ett antal i publiken väljer att lämna i pausen och jag är ytterst tveksam men väljer att följa katastrofen till det bittra slutet. Framför mig sitter en man som ett par minuter in i andra akten låter huvudet falla åt sidan och han snarkar sig sedan igenom återstoden av pjäsen. Trots detta deltar han i en stående ovation efter föreställningens slut. Vilket pulver!
Jag förundras över applådtacket och funderar, ännu när jag skriver dessa rader, på vad det är som får folk att ge en stående ovation efter detta spektakel? Är folk så infamt korkade så att de tror att det på något sätt handlar om politisk korrekthet?
Hade det varit opera och hade det varit La Scala hade tomaterna haglat!
En recensent skriver att hon kastas mellan skratt och gråt föreställningen igenom. Jag känner ingenting! Möjligen frustration efter en bortkastad kväll som kunde ha ägnats åt något mycket trevligare!
Aniara på Stockholms Stadsteater år 2010
-
Ett pretentiöst jävla dravel av galaktiskt format!

21 oktober 2010

Vad tycker Gudrun?

En barnporrazzia genomfördes häromdagen. Av 23 gripna var 20 kvinnor!
Vem än förövaren är så är denna typ av brott fruktansvärt!
Jag kan dock inte låta bli att fundera på hur en kommentar från Gudrun Schyman skulle låta. För visst måste hon på något sätt påstå att allt är världspatriarkatets fel?
Suck!

Skitkanaler som misshandlar toppenserie!

En av de senaste årens absolut bästa tv-serier, Brothers & Sisters, har gått alltför många svenskar förbi.
Med stjärnskådisar som Sally Field, Calista Flockhart och Rachel Griffiths hade serien varit värd så himla mycket mer uppmärksamhet. Mysfaktorn är hög när jag sjunker ner i soffhörnan men samtidigt blir jag förbannad över misshandeln som Kanal 5 och TV9 utsatt serien för. Alltför dåligt marknadsförd började serien i Kanal 5 men p g a svaga tittarsiffror (helt erat eget fel på SBS Broadcasting Networks Ltd) flyttades serien för en tid sedan till TV9, en kanal som ännu färre i Sverige har!
Att misshandla en kanonserie på detta sätt saknar motstycke!
Det känns tungt att vara tvungen att skaffa en skitkanal (ok, Kanal 5 är inte mycket bättre) bara för att jag vill följa en favoritserie!
Ruttet var ordet!

19 oktober 2010

Expressen - tveksam journalistisk etik och moral!

I helgen gjorde Expressen det igen! De publicerade listor över de som tjänar mest i landet. Denna gång med fokus på personer under 40 år. En av de som drabbades var ”Andreas” som i dagens tidning ställer frågan om varför han hängs ut?
Biträdande editionschefen Lina Modin går i svaromål och svamlar ihop något om att ”våra läsare är intresserade av att läsa om inkomster” och ”uppgifterna … är offentliga”!?!
Exakt hur har Expressen tagit reda på att vi läsare vill kolla in dessa listor? Har det gjorts marknadsundersökningar där en övertygande majoritet svarat att på topp-3 hamnar listor över inkomster, sida upp och sida ner? Nej, jag skulle inte tro det!
Jag bryr mig i alla fall inte ett skit om hur mycket ”Gösta” eller ”Britta” tjänar. Möjligen är jag en smula intresserad av hur löneskillnaderna är mellan olika branscher.
Att publicera inkomstuppgifter för enskilda personer är att locka kriminella att begå brott! Att uppgifterna är offentliga är ingen anledning att publicera. Det är ju inte direkt smart att förenkla arbetet för den som inte har rent mjöl i pengapåsarna!
Jag ser därför nu fram emot att Expressen publicerar inkomsterna för samtliga anställda! Det vill ju vi som läsare gärna ta del av och det är ju ändå offentliga uppgifter! Det kunde vara nyttigt för tidningens journalister, om de nu kan kallas det, att bli utsatta för sina egna metoder!

Fransmän - ni skrämmer mig!

I Frankrike sprider sig demonstrationer och strejker! Det handlar om att fransoserna inte vill arbeta till 62 års ålder eftersom de är vana att pensioneras senast vid 60. Jag kommer aldrig att förstå mig på ”grodorna”! EU är i kris, Frankrike tar emot mest jordbruksstöd av alla länder inom EU och att arbeta för att försöka reda upp situationen är inget alternativ? En kvinna som intervjuades i Rapport sa ”när man blir gråhårig ska man pensioneras”. En man sa i samma nyhetssändning att tunga jobb inte är något för den som fyllt 55! Att de inte begriper att det inte funkar? Men det är ju inte förvånande eftersom de själva inte ens orkar lära sig andra språk! Franskan är tydligen ett världsspråk och det enda som behövs!?!
Jag hoppar över Frankrike nästa gång det ska semestras!

Veckans boktips :-)!

Ninna ninna ninnana, ni na na na ni na….
Ok, jag är troligen en av de få i riket som tills häromdagen ännu inte hade läst Jonas Jonassons bok ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Den har legat på topplistorna över mest sålda böcker under en längre tid och jag hade inte förstått varför.
Nu förstår jag!
Boken är något av det absolut roligaste jag har läst! En alldeles fantastisk skröna som tar läsaren med på ett äventyr som inte liknar något jag ens kunnat fantisera om att få läsa!
Om det nu finns någon där ute som ännu inte läst boken så vill jag å det varmaste rekommendera ett köp av densamma. Åtminstone om du vill skratta gott i nästan 400 sidor!
Jag undrar bara en sak: Vad gör Allan Karlsson nu för tiden???

16 oktober 2010

Förälder som är ute och cyklar???

Åsa Erlandson, journalist, skriver på DNs insändarsida i dag.
Åsa ondgör sig över att hon inte får ta med sig en barncykel på t-banan, i det aktuella fallet mellan Gullmarsplan och Slussen. Hon och 3-åriga barnet hade varit ute på cykeltur och junioren orkade inte trampa hemåt igen.
Ett antal frågor väcks i mitt huvud:
·         Jag förutsätter att Åsa och hennes treåring trampat samma sträcka i andra riktningen och undrar om Åsa överhuvudtaget tänkt klart när det gäller lämpligheten med en knatte trampandes just denna sträcka? Slussen och Gullmarsplan är inte direkt cykelvänliga platser, inte ens för en vuxen och Götgatan med korsningen Ringvägen framstår väl som ett inferno eller? Hur kan Åsa påstå att hon är en god mor genom att lufta sitt cyklande lilla barn i den miljön? Och backen uppför Skanstullsbron kan ta knäcken på vem som helst!
·         Åsa föreslår att barncyklar upp till 12 tum skall få tas med ombord i t-banan. Vem ska avgöra hur stor cykeln är? Ska det inrättas speciella cykelkontrollanter och i så fall, ska vi andra betala för dessa i våra biljettpriser?
·         Som vanlig trafikant kan jag stundtals uppleva min t-banefärd som en resa i stor trängsel. Var ska Åsa och hennes gelikar ta vägen med cyklarna? De kommer ju att hävda sin rätt att resa med tåget medan andra trafikanter får stanna kvar på perrongerna.
Nej, låt valet stå mellan att cykla eller åka t-bana, inte både och!
Dessutom kanske det åter är dags att ställa sig frågan om det inte vore dags att införa ett ”körkort” för att få bli förälder!

Skänk inte pengar till tiggare!

På DNs insändarsida skriver signaturen Bibbi Andersson i Märsta att hon förfasas över tiggarna som blir fler i den s k ”suckarnas gång” mellan T-centralen och Centralstationen. Hon påstår att detta är ett bevis för att Sverige har blivit ett känslokallt land.
Vad Bibbi och många andra inte förstår är att många tiggare på stan och i kollektivtrafiken kan vara utsatta för brott! Jag påstår att många, inte alla, är utsatta för känslokalla människohandlare som fraktar utsatta människor till vår huvudstad, tar deras pass ifrån dem och tvingar dem att tigga. Pengarna hamnar verkligen inte i fickan hos de som behöver det mest utan i giriga brottssyndikats pengakistor! Att skänka en slant till någon som på t-banan påstår sig ha ett leukemisjukt barn främjar ingen mer än ”boven”!
Bit ihop, ge inga slantar och har du krafter nog så engagera dig politiskt eller i någon välgörenhetsorganisation!

14 oktober 2010

Grattis Anton till riksdagsplatsen!

Anton Abele, 18 år, tar plats i riksdagen och är därmed den yngste ledamoten någonsin. Han blev känd efter att ha startat protester mot våldet i samhället efter en dödsmisshandel 2007.
Grattis Anton och lycka till! Hoppas att du kan skapa lite turbulens bland alla gubbsen och tanterna (ja, ja, jag tillhör den ålderskategorin!) som likt betonghäckar fyller upp riksdagens stolar. Det behövs sådana som du som faktiskt kan relatera till den verklighet som finns bortom Helgeandsholmen!

13 oktober 2010

Hattätande ledarskribent?

På Expressens ledarsida skriver Johannes Forssberg, med anledning av att regeringen i sin budget vill göra Sverige till ”Europas främsta matnation”:
”Dagen den svenska matkulturen överträffar Frankrikes, Spaniens eller Belgiens lovar jag att livnära mig på min egen hatt.”
Hmm..å när blev Belgien en framstående matnation? I min värld handlar det om magsjukeframkallande, dåligt tillredda, musslor eller en strut med transfettsdrypande pommes med en rejäl klick majo, rätta mig om jag har fel!
Johannes, dags att plocka fram huvudbonaden och börja tugga!

Gruvligt (eller kanske gruvlikt) misstag Expressen!

När detta skrivs så är 14 av gruvarbetarna i Chile uppe på ytan igen. Fantastiskt att det verkar fungera med räddningsinsatsen. Proffsigt!
Mindre proffsig är dock Expressens web-TV! I reportaget från ögonblicket då den förste gruvarbetaren kommer upp säger reportern: ”Den kvartslånga färden från 600 meters djup tar ca en kvart”!
Tänk…jag som alltid har undrat hur lång tid en kvartslång färd tar! Vad skönt att äntligen få veta!

12 oktober 2010

Marcus - R.I.P.

Ännu en gång har Sverige drabbats av en ny verklighet.
En ung man valde i går att avsluta sitt liv i offentlighetens ljus. Han riggade en kamera i sitt rum och lade ut kommentarer på ett Internet-forum om vad han höll på med.
Enligt nyhetsmedia var det många som förstod allvaret och som gjorde allt som stod i deras makt för att förhindra den tragiska utgången. All heder till alla dessa!
Dock fanns det också ett antal rötägg som lär ha triggat den unge mannen genom att uppmuntra honom att fortsätta. De fanns också någon som ifrågasatte om det berodde på feghet att slutet inte kom tidigare.
Men vaf..??? Vad är det för sjuka hjärnor som rör sig bland oss andra?
Jag hoppas av hela mitt hjärta att dessa sjuka individer i dag har fått sig en rejäl tankeställare och kanske själva söker hjälp för att komma över de problem som de helt säkert har!
I dag är det trist att bo i Sverige!
Marcus – R.I.P.

11 oktober 2010

Miljöpartist och Borgarråd - Drogliberal och trafikfara???

I dagens nummer av City får vi lära känna det nya miljöpartistiska borgarrådet som nu får möjlighet att påverka i stadshuset. Jag hade helst sluppit lära känna honom!
Per Bolund, som han heter, säger bl a i intervjun: ”Jag har ju jobbat i restaurangbranschen så jag har väl rökt marijuana några gånger. Det blir ju lätt så.”
Nej Per, det ”blir” inte lätt så. Det är ett aktivt val du har gjort och i och med att du i intervjun inte säger ett ord om att du ångrar detta så förutsätter jag att du tycker att det var helt okej.
Då är det också okej att ha följande påhittade åsikter: ”Jag har ju jobbat inom vården så några extra tabletter har jag tagit några gånger. Det blir ju lätt så.” Eller: ”Jag jobbar på Systembolaget så några extra flaskor per vecka slinker det nog ner. Det blir ju lätt så.”
Shame on you, Per!
Vidare får vi veta att Per gärna vill ha dubbdäcksförbud i hela innerstaden. Inte en miljöpartist så långt ögat når har reflekterat över den undersökning som presenterades för några veckor sedan och som visar att dödsolyckorna minskar med 42% om man kör med dubbade vinterdäck jämfört med odubbade vinterdäck!
Per vill också införa trängselskatt på Essingeleden eftersom ”den är ju helt igenkorkad”.  Som miljöpartist vill han förmodligen inte ha någon förbifart byggd. Min fråga är då till dig Per: Var tusan ska alla fordon få vara? Du kan väl inte på fullaste allvar tro att fordonstrafiken upphör bara du får införa tillräckligt många, och dyra, trängselavgifter???
Min uppfattning efter att ha läst intervjun är: Jag blir mörkrädd! Måtte inte Per få alltför mycket att säga till om under de kommande fyra åren!

8 oktober 2010

Rumänien har inga homosexuella!?!

Jag har i veckan haft förmånen att vara med som åhörare på en större konferens om hatbrott! Konferensen är en del av ett EU-projekt som berör 9 huvudstäder i Europa. Föreläsarna är från vitt skilda organisationer och myndigheter. Det var en väldigt, väldigt intressant och mycket, mycket viktig konferens!
En av föreläsarna hade nyligen varit i Rumäniens huvudstad Bucharest. Han berättade att han där fick göra ett lite annorlunda upplägg på sin föreläsning som handlade om HBT-världen. Han sa att åhörarna satt som frågetecken och när han frågade om varför så sa en av dem: ”Vi förstår inte hur detta berör oss. Vi har ju inga homosexuella i Rumänien!”.
TÄNKA SIG…!!!
De frågeställningar som genast dyker upp i min skalle är: Hur är de politiker som befolkningen i EU valt till uppdrag i Bryssel och Strasbourg egentligen funtade??? Hur är det möjligt att ett av EU-länderna, kanske flera, har invånare som i allmänhet har denna uppfattning? Det är fullständigt otroligt och fullständigt absurt. Måhända det kan ställas högre krav på kommande medlemsansökande länder att de ska ha en smula högre nivå på synen på bland annat mänskliga rättigheter där HBT-frågor faktiskt finns på agendan!

7 oktober 2010

Var inte snäll på krogen!

Att på restaurang bli serverad mat som smakar illa eller ett vin som antingen smakar kattpiss, räv eller sumpträsk är ingen höjdare. Varför händer det inte oftare på svenska krogar att kunder skickar ut dylika ting med en begäran om ”gör om, gör rätt”? Jag har aldrig sett det ske i Sverige när jag tänker efter.
Jag påstår att jantelagen tynger och att folk är för mesiga!
Det är klart att den som går till ett hak och inte betalar särskilt mycket heller inte kan förvänta sig en gourmetmåltid. Men många gånger betalar vi ett antal hundralappar för maten och ännu fler för vinet och då ska det ta mig sjutton motsvara priset!
Min lunchkrog har en äldre kock. Äldre personer drabbas mycket ofta av smakpåverkan som gör att de inte känner när salthalten blir för stor. Detta har drabbat min lunchkrog. Kocken har vid ett antal tillfällen på senare tid skickat i hinkvis med salt i maten och för salt mat är det absolut vidrigaste jag vet. Jag fattar inte varför det måste saltas i tid och otid i ett restaurangkök. Det kan jag som gäst fixa själv vid bordet om jag så skulle önska! Andra kryddor kan behöva puttra med i långkoket men salt? Nix! Dessutom är det farligt för hjärtat!
Sålunda har jag på senaste tiden skickat ut min lunchbricka och bett om något annat. Första gången det hände blev kocken mer eller mindre chockad. Sedan dess har han försökt skärpa till sig men misslyckas ibland då han reflexmässigt vräker i en näve eller två med salt i maten medan han pysslar i sitt kök.
När det gäller vinet till en trevlig middag så har jag också börjat obstruera om det inte motsvarar det utlovade. Än så länge har inte hovmästarna blivit förvånade utan snällt hämtat en ny flaska.
Var inte för snälla på krogen! Det tjänar ingen på! Om du inte begär att få vad du betalat för så kommer du i alla fall troligen inte att återvända till samma ställe. Med ett vänligt bemötande från restaurangpersonalen så ger du dem säkert en eller annan chans till.

5 oktober 2010

Senaste nytt? Nja, inte riktigt!

I söndags kunde SVTs Rapport berätta att det kan löna sig att dela upp en tågbiljett. T ex kostade Stockholm – Växjö mer i exemplet än om man bokade Stockholm – Linköping samt Linköping – Växjö.
I dag, 2 dagar senare, har Aftonbladet exakt samma nyhet! På löpsedeln! Med krigsrubrikstorlek!
För ca 20 år sedan insåg jag att jag kunde spara tusenlappar på en semesterresa till USA genom att dela upp flygbiljetterna i flera sträckor! Jag har sedan dess fortsatt att alltid leta efter de billigaste varianterna närhelst jag ska någonstans och oavsett färdmedel!
God morgon svenska nyhetsredaktioner! Välkomna till verkligheten!

4 oktober 2010

Låt mig få strosa fritt!

”Vilket mobilabonnemang har du?” ”Ursäkta, kan jag få två minuter av din tid?” ”Vilket elbolag använder du?” ”Kan jag få tala med dig om världsnaturfonden?” Förlåt, men vill du ha en present?”
En stilla promenad från Hötorget via Drottninggatan, Sergelstorg och vidare ner till Kungsträdgården förvandlades häromdagen till ett mindre inferno!
Vid 14, F-J-O-R-T-O-N, tillfällen gjordes tappra försök att få stopp på min promenad! Trots att jag gjorde stora vida svängar runt mina stalkers och trots att jag vände bort blicken! Milt sagt är detta O A C C E P T A B E L T ! ! !
Jag inser att de, i flesta fall, mycket unga personerna som försöker få kontakt med mig, är glada över att ha ett arbete. Samtidigt förundras jag över att de har det. Hur ser den människa ut som stannar, lyssnar och kanske till och med nappar på ett spontanerbjudande ute på gatan? De måste ju, trots allt, finnas, annars skulle ju inte horderna med säljare, medlemsvärvare, namnlisteinsamlare och gud-vet-allt finnas där mitt i gatubilden…
Jag är dock så utled över att aldrig få strosa i min egen stad utan att ständigt försöka undvika allsköns nasare!
Tänk om det ändå funnes en knapp att sätta på jackan som med en ilsken färg berättade för omgivningen att ”här har du banne mig inget att hämta” vare sig det handlar om God El, Amnesty, Tele2 eller…you name it!
Denna knapp vore ju bra för alla parter: De som vill kränga något eller ha min namnteckning inser att de kan spara sin röst och energi till någon annan när de ser mig och min knapp och jag själv kan njuta av en stilla promenad. Det vore en riktig win-win situation!

3 oktober 2010

Den sista bastionen ni-sägare och titelanvändare faller!?!

Jag erkänner: Jag tillhör, förhoppningsvis, den sista bastionen av folk som, alldeles för länge, envisats med att säga ”Ni” till äldre människor. Jag har genom åren haft mestadels serviceinriktade yrken och har egentligen aldrig vetat hur jag borde hantera frågan.
När jag nu tänker efter lite mer ingående på ”problemet” kan jag konstatera att dagens 65-åringar är födda 1945. Det innebär att de, i alla fall flertalet av dem, vuxit upp med ”sex, drugs & rock’n roll”. De har säkert, grovt generaliserat, varit mer pårökta, kopulerat mer och tvekat mera mellan Elvis och Tommy Steele än vad någonsin jag eller yngre har gjort. Att då fortsätta med niandet känns en smula övermaga!
Detta för mig osökt in på titulerandet som fortfarande lever kvar alldeles för utbrett för att det ska vara hälsosamt.
Att en fiktiv person som Kriminalproffesorskan Leila WC Persson behöver tituleras i ett nyhetsinslag när hon gör ett av sina frekventa uttalanden kan försvaras med att vi som tittare/lyssnare behöver känna till det för att förstå varför uttalandet kommer just från henne.
Att läkarna på min vårdcentral fortfarande envisas med att kalla varandra för Doktor och efternamn (Doktor Larsson, Doktor Bergström osv) är dock stenålder! Dessutom undrar jag varför sjuksköterskor tituleras med Syster och förnamn (Syster Britta, Syster Gösta osv)? Är inte detta tecken på en maktstruktur som snarast borde grävas ner på någon plats långt från civilisationen?
Titulerandet, niandet och tilltalandet i tredje person lär nog aldrig försvinna från världens kungahus, det är något vi får leva med. Att sedan våra tronarvingar kanske kallas för Rufsan, Tuttan, Flippe eller något annat infantilt bland bratsen kring Stureplan är något helt annat!
Det skulle ta nästan 50 år men från och med nu blir jag en modernare människa! Bara så DU vet!
Bloggare Jens aka Administratör Fagerlund!

2 oktober 2010

Rädda "rödepölserne"!

Från vårt södra grannland kommer upprörande och oroväckande nyheter. En tredjedel av Köpenhamns pölsevagnar har på kort tid försvunnit. Av de ursprungliga 93 återstår i dag endast 60. Orsaken sägs vara den ökande konkurrensen av sushi och kebab.
En kortvistelse i Köpenhamn förgyller tillvaron närhelst den sker. Orsaken till mina besök i den danska huvudstaden har alltid varit av vitt skilda anledningar. De har dock alltid innehållit tre obligatorier: En promenad på Ströget, en öl, eller tre, i Nyhavn samt ett stopp vid någon av stadens pölsevagnar.
2 röda, 1 bröd, senap, ketchup, remoulade och rostad lök! Kostfibrerna extremlyser med sin frånvaro, det onda kolesterolet firar nya triumfer och näringsvärdet i övrigt lämnar säkert en hel del att önska. Men vad spelar det för roll? Det är, oh my gosh, så otroligt gott!
Jag hoppas att folket i Danmark revolterar, startar namninsamlingar, anordnar insamlingsgalor och även på andra sätt använder sin kreativitet till att rädda pölsevagnarna!
Ett gigantiskt kulturarv håller på att gå om intet!
Danskjävlar, låt det inte ske!

1 oktober 2010

Dåligt argument!

Sossarna föreslår Kent Härstedt som talman. I en intervju med DN säger han i en kommentar: ”Jag kommer från en del av Sverige där vi har vana av att ha Sverigedemokraterna i en stor del av våra fullmäktige.”
Själv har jag en gång i tiden arbetat på samma företag och tillsammans med Lars Ohly. Det gör tyvärr inte att jag kan påstå mig vara van att hantera kommunister!
Vidare kommer jag ursprungligen från Södertälje. Gör det att jag automatiskt kan hantera frågor som rör Scania, Astra eller stadens hockeylag SSK?