19 juli 2013

SMI slår på virus-trumman!

Statsepidemiolog Annika Linde, vid Smittskyddsinstitutet, slår i dag på stora virus-trumman och varnar för influensaviruset H7N9.
"Hela världen skulle kunna drabbas om det får fart", säger Linde till SR Vetenskapsradion.

Har vi inte hört detta förut?

I samband med utbrottet av fågel/svin-influensan så dundrade svartsynte Linde på samma sätt.

Då, liksom nu, säger hon att en uppmaning om vaccinering kan bli aktuell.

Senast det begav sig var det ett antal, främst ungdomar, som fick sina liv förstörda genom att de drabbades av narkolepsi efter injektionen.

Det är möjligt att det är SMI:s uppgift att ligga före när det gäller att varna för sjukdomar som kan drabba en hel mänsklighet.

Med tanke på gårdagens varning för en ny typ av hjärnhinneinflammation där SMI blandade in sexuell läggning, som inte hade med saken att göra, så är det inte utan att jag undrar om institutet kan säga något om sexuell orientering, etnisk tillhörighet eller religiös uppfattning hos de som nu drabbats av det nya influensaviruset?

Min tilltro till SMI är ordentligt tilltufsad sedan tidigare. I dag blev den knappast bättre!

Återstår att se om Linde dragit några lärdomar sedan tidigare och därför har mera rätt i sina domedagsprofetior denna gång!

2 kommentarer:

  1. Hoppas svenska myndigheter avvaktar lite med att köpa in vaccin.

    SvaraRadera
  2. Det största problemet med dessa konstanta utrop om pandemier är att ingen tror på det längre. Snacka om att ropa varg. Jag tror aldrig att jag kommer vaccinera mig mot fågelinfluensa p.g.a alla falska varningar... Är du vaccinerad? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3364/ar-du-vaccinerad-mot-fagelinfluensan

    SvaraRadera