8 maj 2013

Camorran bakom sopig förbränning!

Gratistidningen Mitt i Söderort rapporterar att anställda vid värmeverket i den stockholmska söderförorten Högdalen drabbats av allehanda hälsoproblem. Det handlar bl a om eksem och andningsbesvär.

Med vetskapen om att anläggningen under de senaste månaderna ägnat sig åt att bränna, hitfraktade med fraktfartyg, sopor från Neapel, så är knappast något annat att vänta!

Den neapolitanska maffian, Camorran, har staden, och sophanteringen, i ett järngrepp och staden har varit allt annat än fungerande under de senaste åren.

En kollega på mitt arbete, under den gångna helgen besökare i ”Napoli”, kunde berätta att en öl visserligen är billig i staden men att det nog är det enda positiva han kunde berätta om staden full av sopor och klotter!

Vem vet vad som eldats upp i Högdalen och vilka följder detta kommer att få för anställda och närboende till ”krematorieugnarna”?

2 kommentarer:

  1. De kliande utslagen är förmodligen kloracne som är ett av förgiftningssymptomen när man blivit utsatt för giftiga cancerframkallande dioxiner som bildas vid bl a sopförbränning.

    Det stod att man mätt partiklar - men har de mätt utsläppet av dioxinerna?

    Dioxin är ett av de giftigaste miljögifterna, det tar mycket lång tid innan det bryts ner, det är cancerframkallande och det är speciellt farligt för foster. Läs om tex Sevesokatastrofen...

    SvaraRadera
  2. Fortum Högdalen mäter bara 8 timmar av 8000 drift-timmar. Hur kan man få fram vad som är fel när man är inte tvungen att mäta dygnet runt eller åtminstånde oftare än 8 timmar per år. Detta stog det i tidningen Ny Teknik.

    Går där varje vardag och ser hur de fuskar i området...

    SvaraRadera