15 juli 2012

Thorsten Flinck ges utrymme! Varför?

Ett sommarnöje brukar vara att, precis som reklamen föreskriver från hängmattan eller annan behaglig plats, ta del av radioprogrammet Sommar i P1.

Jag brukar gilla blandningen av roliga, spännande, dramatiska och annars högintressanta program.

I år vet jag inte om jag själv håller på att bli blasé men jag har haft svårt att finna mitt eget intresse lika högt denna sommar som det varit tidigare om åren.

Ett undantag var gårdagens Sebastien Boudet, fransk-svensk surdegsbagare, som var mycket underhållande. Jag lovar dig, Sebastien, att jag hädanefter kommer att bli noggrannare när jag väljer mitt bröd. Den kärlekens lov som du sjöng till dina degar gick inte av för hackor! Tack!

Dagens program, Thorsten Flincks, fick mig dock att falla tillbaka i saknad efter intressanta personligheter.

Jag begriper inte, och kommer således att få allsköns pisk av vänsteraktiva s k kulturvetare och andra, varför det är angeläget att låta en drogmissbrukare, som knaprat 200 morfintabletter om dagen, få lufta sina åsikter under 90 minuter.

Att han bl a legat i en rabatt vid Slussen och varit ”död” i 8 minuter är inte, åtminstone inte för mig, annat än en personlig tragedi för Flinck. Vi har dessutom alla hört och läst om hans missbruk vid otaliga tillfällen så vilken den nya vinkeln var i dagens program är svårt, om inte omöjligt, att säga.
Att kvinnliga skådespelare på institutionsteatrar (hur många gånger sa Thorsten det ordet?) är subtilt elaka mot varandra medan han själv gärna spöar skiten ur en antagonist var heller inget jag tror någon var intresserad av. Utom möjligen just Flincks antagonister! 

Det räcker liksom nu!

Det är viktigt att personer på gränsen till missbruk har ett varnande exempel att ta ställning till. Att just Thorsten Flinck är det goda exemplet på återhämtning är jag inte alldeles säker på!

7 kommentarer:

 1. Drogmissbrukare är människor precis som alkoholmissbrukare, surdegsbagare och internetbloggare. Folk som får problem med droger hamnar allt för ofta i skymundan av samhället. Alla andra ser ner på denne och man låts inte gärna komma till tals, och n'r man väl gör det avfärdas man som knarkare. SÅdan människosyn visar du på i denna bloggartikel. Och det gör inte dig till en bättre människa än jimmie åkesson.

  SvaraRadera
 2. "Jag begriper inte varför det är angeläget att låta en drogmissbrukare få lufta sina åsikter under 90 minuter."

  Tappar tron på den tänkande människan när jag läser detta inlägget. Är det för att droger är emot lagen som Torsten inte ska få komma till tals? Eller för att prat om missbruk inte är trevligt och käckt att lyssna till?

  SvaraRadera
 3. Torsten får berätta hur mycket han vill om sitt missbruk! Däremot tycker jag inte att Sommar är rätt forum eftersom vi redan hört, och läst, det mesta som han berättade. Jag tycker dessutom inte att han är särskilt trovärdig!

  SvaraRadera
 4. Alla människor är lika mycket värda, oavsett om de är missbrukare eller ej. Du kanske hamnar i det träsket en vacker dag.

  Om du inte gillade att T.F. sommarpratade, borde du inte ha gillat Annika Österbergs program förra året.

  Gå och ställ dig i skamvrån och stå där tills vi ropar på dej

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig påstått att Flinck skulle vara mindre värd än jag själv eller någon annan. Däremot ifrågasätter jag hans lämplighet som sommarvärd. Undrar om du överhuvudtaget lyssnade på HELA hans program?
   Nej, jag var skeptisk ifjol till Östbergs program, det medger jag. Nu gjorde Annika ett bra program. Betydligt mer än man kan säga om Thorsten Flincks insats igår.

   Radera
  2. Jag förstår inte parallellen till Annika Östberg (hon heter så - inte Österberg). Annika är en person som halkade rejält på sned, men hämtade upp sig. Det gör henne intressant. Thorsten däremot snubblar fortfarande omkring. Det gör honom visserligen intressant för andra som också snubblar omkring, men den dagen han liksom Annika lyckas hämta upp sig, kommer till insikt och börjar se på sig själv med distans, då blir det mycket intressantare att höra på honom.
   Ann

   Radera
 5. Det är alltid intressant att lyssna på Thorsten Flinck. Mycket intressantare än surdeg.

  SvaraRadera