6 juli 2012

Snaran dras åt i Madeleine-fallet?

Madeleine McCann ”försvann” för drygt 5 år sedan från en portugisisk semesteranläggning.

Hennes föräldrar sägs ha ätit middag på tu man hand men turats om att kolla barnen minst en gång i halvtimmen. När de så återvände tillsammans till hotellrummet efter avklarat dinerande så var Madeleine ”borta”.

Sedan dess har konspirationsteorierna avlöst varandra, folk har sett Madeleine på de mest vitt skilda ställen i världen och Metropolitanpolisen i London gav nyligen ut en fantombild som sägs visa hur Madeleine skulle se ut i dag.

Böcker har skrivits, dels av en portugisisk polischef, dels av Madeleines mamma.

Stora belöningssummor för en eventuell lösning har utlysts till höger och vänster, den ena större än den andra.

I dag berättar DN.se att en privatspanare, Stephen Birch, sägs ha scannat av marken runt semesteranläggningen och nu funnit att det grävts på ett ställe där det finns ett tomrum, möjligen med mänskliga kvarlevor.

Jag hoppas att Stephen inte är en av alla självutbildade privatdetektiver som säger sig veta så otroligt mycket som ingen annan vet. Förhoppningsvis leder Stephen nu världssamfundet till en punkt närmare lösningen på försvinnandet än det någonsin varit förut.

Jag har alltid känt en smula olust inför alla de morgonsoffor där närstående till Madeleine begråtit henne. Att dessa seanser dessutom fortsatt att ske med viss regelbundenhet sedan 2007 gör inte saken bättre.

Förhoppningsvis dras nu snaran åt om den/de som är skyldiga till den tragiska historien.

Förhoppningsvis kan rättvisa skipas och Madeleine få en chans att vila i frid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar